GxVBassPreAmp LV2 broken at 96KHZ

Found a bug ? Report here

GxVBassPreAmp LV2 broken at 96KHZ

Postby gimmeapill » Thu Feb 09, 2017 10:00 pm

Hello again,

Loading this one in Qtractor running at 96KHZ only result in an ugly white noise. No crash.
This happens with the git rev from yesterday (r22.d0c6626).

BR,

LX
User avatar
gimmeapill
 
Posts: 80
Joined: Mon Jan 18, 2016 11:38 am
Location: Czech Republic

Re: GxVBassPreAmp LV2 broken at 96KHZ

Postby brummer10 » Sat Feb 11, 2017 8:34 am

Yea, the GxVBassPreAmp is a really complex and fragile circuit, I've a lot of trouble with it to get it going. I doubt I cant stabilise it more without destroy the "original" response.
Do you've any trouble with it at 48khz?
But I'll take a look at it later next week and try to solve it.
User avatar
brummer10
Site Admin
 
Posts: 678
Joined: Thu Mar 26, 2009 6:57 pm

Re: GxVBassPreAmp LV2 broken at 96KHZ

Postby gimmeapill » Sat Feb 11, 2017 10:04 pm

At 48k it's fine.
I don't particuarly need that one, so don't waste your time for me if it's not fixable.
But if sampling frequency is such a problem for some plugins, maybe it should be just documented?
As a workaround maybe the plugin could detect the frequency and either disable itself at 96k or downsample to 44k?

I'm pretty sure I found one or two other effects misbehaving at 96k (cannot remember which ones exactly). The problem is that when I have the chance to spend some time playing guitar, I just don't feel like dropping it all to do a bug report, then I forget ;-)
User avatar
gimmeapill
 
Posts: 80
Joined: Mon Jan 18, 2016 11:38 am
Location: Czech Republic

Re: GxVBassPreAmp LV2 broken at 96KHZ

Postby brummer10 » Tue Mar 07, 2017 9:45 am

gimmeapill wrote:As a workaround maybe the plugin could detect the frequency and either disable itself at 96k or downsample to 44k?


Okay, I've added a downsampler now, so, if 96kHz detected, it'll downsample internal to 48kHz.
Hope it works as expected.

If you found more issues with a gxplugin, let me know.

regards
hermann
User avatar
brummer10
Site Admin
 
Posts: 678
Joined: Thu Mar 26, 2009 6:57 pm


Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron