[Solved] LV2 plugins display issue in Qtractor

Found a bug ? Report here

[Solved] LV2 plugins display issue in Qtractor

Postby gimmeapill » Thu Feb 09, 2017 9:55 pm

Hi Hermann,

Better than a long story, see the screenshot. There's a kind of ghost window that pops up with the plugin GUI.
This happened so far with the JCM800 and GxAmplifier-X in latest Qtractor git (Version: 0.8.0.69git.e8b1d5).
Window manager is Flubox. That doesn't seem to happen in Ardour, so possibly a Qtractor issue?

Cheers,

LX
Attachments
2017-02-09-224615_1366x768_scrot.png
2017-02-09-224615_1366x768_scrot.png (172.91 KiB) Viewed 39 times
Last edited by gimmeapill on Tue Feb 14, 2017 9:06 am, edited 1 time in total.
User avatar
gimmeapill
 
Posts: 80
Joined: Mon Jan 18, 2016 11:38 am
Location: Czech Republic

Re: LV2 plugins display issue in Qtractor

Postby brummer10 » Sat Feb 11, 2017 8:46 am

gimmeapill wrote:There's a kind of ghost window that pops up with the plugin GUI.
This happened so far with the JCM800 and GxAmplifier-X in latest Qtractor git (Version: 0.8.0.69git.e8b1d5). . . . so possibly a Qtractor issue?


I guess, I've qtractor 0.7.9 here, build against QT 5.6.1 , and the GX plugs works without issues.
User avatar
brummer10
Site Admin
 
Posts: 678
Joined: Thu Mar 26, 2009 6:57 pm

Re: LV2 plugins display issue in Qtractor

Postby gimmeapill » Sat Feb 11, 2017 9:52 pm

Thanks for checking.
I'm on Arch with qt5.8.0, so yeah, that could come straight from upstream qt.
No problem with the other plugins (I tried calf + zynadsubfx). Also this doesn't seem to happen initially with each Gx plugin, but they all start to have that issue after I open GxAmplifier-X once.
I'll report a qtractor issue.
User avatar
gimmeapill
 
Posts: 80
Joined: Mon Jan 18, 2016 11:38 am
Location: Czech Republic

Re: LV2 plugins display issue in Qtractor

Postby gimmeapill » Tue Feb 14, 2017 9:06 am

OK, that one is purely an Arch Linux issue due to suil being stuck at 0.8.2, and LV2/GTK2 UI configuration failing when building Qtractor with qt5. Nothing to fix in Guitarix so I'm closing this one.

Details here:
https://github.com/rncbc/qtractor/issue ... -279498608

BR,

LX
User avatar
gimmeapill
 
Posts: 80
Joined: Mon Jan 18, 2016 11:38 am
Location: Czech Republic

Re: [Solved] LV2 plugins display issue in Qtractor

Postby gimmeapill » Tue Feb 14, 2017 8:41 pm

Just for confirmation: issue was fixed by ugrading suil to the latest git (0.8.5 as of writing).
User avatar
gimmeapill
 
Posts: 80
Joined: Mon Jan 18, 2016 11:38 am
Location: Czech Republic


Return to Bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest